1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

"Víz az élet" Alapítvány

Az Alapítvány főbb céljai

A magyarországi víziközmű-szolgáltatás színvonalának növelése érdekében a tudományos, kutatási, oktatási, ismeretterjesztő, kulturális, környezetvédelmi tevékenység támogatása és ezek feltételeihez való hozzájárulás.


Az Alapítvány tevékenysége

A "Víz az élet" Alapítvány főbb tevékenységei:

  • ifjú szakemberek támogatása a Víz és Innováció díj odaítélésével,

  • szakemberek támogatása a Reitter Ferenc díj odaítélésével,

  • csapvíz fogyasztását népszerűsítő kampányok támogatása,

  • tudományos tevékenység, kutatás,

  • nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,

  • kulturális tevékenység,

  • kulturális örökség megóvása,

  • környezetvédelem,

  • természeti katasztrófa károsultjainak megsegítése.


A Kuratórium tagjai

A Kuratórium elnöke: Szekeres István

További tagjai:

Dr. Horváth Lászlóné

Keszler Ferenc

Móricz István

Dr. Somlyódy László

Titkár: Nagy Edit (a MaVíz főtitkára)


Reitter Ferenc díj

A Reitter Ferenc díj – életművük elismeréseként - azoknak a magánszemélyeknek adományozható, akik különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a víziközmű szolgáltatás, az ezzel összefüggő környezetvédelem, környezetgazdálkodás szakterületeken hosszú időn át és a szakma által széles körben általánosan elismerten folytatott tudományos, oktatói, publikációs tevékenységük során. A Magyar Víziközmű Szövetség által 2001-ben alapított „Víz az Élet” Alapítvány Kuratóriuma minden évben egy alkalommal felkéri a tagszervezeteinek vezetőit a Reitter Ferenc díjra javasolt személy jelölésére.
 
A Reitter Ferenc díjat az Alapítvány Kuratóriuma adományozza, és a Kuratórium elnöke adja át a víz világnapja (március 22.) alkalmából rendezett ünnepségen. A díjjal szobor, oklevél és pénzjutalom jár. A díjazottak listája ide kattintva tekinthető meg.


Havas András Víz és Innováció Díj

A pályázat célja a fiatal szakemberek részvételének erősítése és növelése a víziközmű szolgáltatás jelenlegi gondjainak végiggondolásában és megoldásában, különös tekintettel a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés elvének elterjesztésére.
35 éves kor alatti főiskolai / egyetemi hallgatók és pályakezdő szakemberek pályázhatnak a díjra. A pályázat tanulmány, esszé, folyóirat cikk, kutatási beszámoló, gyakorlati eredmények összefoglalása lehet. A nyertes pályázat pénzjutalommal jár.


Kitüntetést kaptak...

Az Alapítvány által díjazottak listája ide kattintva tekinthető meg.