1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

A klímaváltozás hatásai a víziközmű-szolgáltatásra workshop

2021-10-08

A Víziközmű Konferencia második napján workshop-ot szerveztünk a települési döntéshozók, polgármesterek részére, melynek témája az volt, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a szolgáltatásra.

Az eseményen Nagy Edit főtitkár Asszony köszöntötte a résztvevőket, majd a MaVíz és az ágazat bemutatását követően a KEHOP-2.1.7 projektekről tartott ismertetőt. Ezt követően Csiszár Endre, a Bácsvíz Zrt. hidrogeológusa tartott előadást, melynek fő témája a vízbázisvédelem volt, a klímaváltozás tükrében. Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. műszaki igazgatója üzemeltetői szemszögből mutatta be a résztvevőknek, hogy a klímaváltozással összefüggő egyre gyakoribb szélsőséges időjárási körülmények hogyan befolyásolják a szolgáltatás folyamatos, biztonságos fenntartását. Az előadásokat követően bemutattuk a projekt keretében elkészített edukatív kisfilmet, majd a résztvevők kitöltöttegy egy kérdőívet is.

Egy csepp: a klímaváltozásért című edukatív kisfilm megtekintése

A program a KEHOP-2.1.7-19-2019-00023 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatásai és a víziközmű-szolgáltatás jövőjére: országos szemléletformálási akció” projekt részeként valósul meg. Kedvezményezett: Magyar Víziközmű Szövetség