1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Átadták a Vízek háza élményparkot

2022-05-13

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló új központ által Zamárdi település egy bemutatóteremmel és egy vizes játszótérrel gazdagodott, míg a Siófok területén lévő szomszédos töreki tanösvény 4 új pihenőhellyel bővült.

A látogatók érdekességeket tanulhatnak a DRV Zrt. munkatársai közreműködésével a Balaton vízgyűjtőjéről, az ivóvízellátásról és a szennyvízkezelésről, és fedezzétek fel a vizes játszótér mókás elemeit! A gyerekek végigsétálhatnak a víz útja sétányon, szökőkutat indíthatnak el egy biciklivel, vagy építhetnek vízvezetéket is.

Az élménypark lehetőséget biztosít nemcsak a Balaton vízgyűjtőjével, de az ivóvízellátással és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismeretek bővítésére és elmélyítésére, valamint az élményszerű tanulásra és kikapcsolódásra is.

A vízbázisvédelemmel és a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatosan további információkat találsz a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, "A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében" elnevezésű pályázat aloldalán.

A Vizek háza élményparkról készült kisfilm megtekinthető ezen a linken.

A Vizek háza élményparkról további információt ide kattintva találsz.

Kép forrása: DRV Zrt.