1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Befejeződött a Stockholm Junior Water Prize hazai döntője

2022-05-28

A Stockholmi Ifjúsági Víz Díjat (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) 1997-ben alapították. Egyike a legelismertebb nemzetközi ifjúsági díjaknak a szakterületen. Az SJWP hazai döntőjének 2022-ben a Magyar Víziközmű Szövetség adott helyszínt május 28-án, immáron kilencedik alkalommal.

A versenyen 6 csapat mérkőzött meg olyan pályaművekkel, amelyek az élet minőségének javulását segíthetik elő vízminőségjavítás, vízkészlet gazdálkodás, vízvédelem, víz- és szennyvíztisztítás, de akár oktatás vagy a víz társadalmi vonatkozásainak bemutatása révén.

A zsűri tagja volt többek között Nagy Edit, a MaVíz főtitkára, Dr. Szalóki Szilvia is a MEKH elnökhelyettese és Szöllősi-Nagy András professzor is.

A hazai versenyt Herceg Olivér és Andócsi Balázs nyerte meg (Szekszárdi I. Béla Gimnázium) „Development of a Protection Method Against Soil Erosion and Water Conservation in Szekszárd” c. pályaművükkel, így ők fogják Magyarországot képviselni a Stockholmban megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetésen.

A versenyzőknek ezúton is gratulálunk!



A vízműves szakmákkal kapcsolatosan további információkat találsz a KEHOP-2.1.7-19-2019-00018 azonosítószámú, "Szemléletformálás az ivóvízhasználat és a szennyvízkezelés témakörében: a víziközmű-hálózat működése, működtetése és a víziközműves szakma népszerűsítése a BÁCSVÍZ Zrt. működési területén" elnevezésű pályázat aloldalán.