1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Egerben versenyeztek a vízműves szerelők

2023-09-14

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Heves Megyei Vízmű Zrt. közös szervezésében megvalósuló XX. Országos Víziközmű Szerelőverseny célja az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése, a csapvíz- fogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelése volt.

A versenyen részt vevő 21 csapatnak mind gyakorlati, mind elméleti tudásáról számot kellett adnia. A két napon keresztül tartó rendezvényen végül a Szegedi Vízmű Zrt.  csapata emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. A második helyezett a Mezőföldvíz Kft., harmadik pedig a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. csapata lett.

Az idei évben – a verseny történetében először - egyéni győztest is hirdettek a szervezők. A legfelkészültebb vízműves a KAVÍZ Kft. munkatársa, Vincze Tibor lett.

 

A rendezvényen köszöntőt mondott az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára V. Németh Zsolt, aki kiemelte:

„Az ágazatban dolgozó mintegy 20 ezer kolléga szakmai felkészültsége, elhivatottsága a záloga a biztonságos ivóvízellátásnak és a szennyvíz megfelelő elvezetésének, tisztításának. Az ő munkájuk nélkül az egész ország jövője kerülne veszélybe.”

Az államtitkár kiemelte, hogy nagyra tartja, hogy a szolgáltatók napi feladataik mellett a szakma ünnepére delegálták kollégáikat és vállalták a megmérettetést a legjobbak között

 

A Szövetség az egész szektor nevében szeretne köszönetet mondani mind a rendezvényen részt vevő, mind pedig az otthon maradt kollégáknak azért, hogy munkájukkal ezt az ágazatot támogatják.  A Szövetség vezetése köszöni azt, hogy vízművesként az emberi élet egyik legfontosabb, legalapvetőbb elemét, a vizet ápolják, gondozzák és a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy Magyarország minden lakosához eljusson a tiszta, friss ivóvíz, valamint, hogy mindenhol megoldott legyen a szennyvíz elvezetése és annak szakszerű megtisztítása.