1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Felújításra került Veszprémben a Víziközmű Múzeum

2022-03-10

A projektelem célja volt a már meglévő bemutató tér korszerűsítése és fejlesztése, megfelelve 21. század igényeinek interaktív kijelzők és táblák kihelyezésével.

3 db konzolos érintő képernyő került beszerzésre és rendszerbe állításra, melyből 1 db a Múzeumba került elhelyezve stabilan, kettő pedig a nyílt napokon és egyéb szabadtéri rendezvényeken került és kerül a jövőben is felállításra. A kijelzőkön interaktív tesztek és tájékoztató, bemutató kisfilmek érhetőek el. Emellett a víziközmű-szolgáltatás napi tevékenységét szemléltetve a Múzeumban interaktív tábla került kihelyezésre (digitális tabló, virtuálisan indítható szivattyúk).

A bemutatótér elemei és megtett fejlesztései által a szemlélet formálása a cél, a lakosság minél a szélesebb körében, hozzájárulva ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék értékként tekintsen a vízre. További cél, hogy tudatosítsuk a célközönségben: közösen az apróbb szemléletbeli változásokkal is eredményeket érhetünk el, valamint segítséget nyújtunk a környezettudatosság megéléséhez a mindennapokban, mivel felelősséget érzünk egy olyan generáció felneveléséért, amely a vizet értéknek tekinti.