1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Kiadvány a csapvízről

2022-04-22

A MaVíz a csapvíz népszerűsítését célzó kiadványt készített külön a gyerekek és külön a felnőttek számára.

Az „Egy csepp csapvíz” című kiadvány kapcsán a MaVíz célja egy olyan időtálló tartalmakat magába foglaló tájékoztató füzet létrehozása volt, amely egyrészt segíti formálni az olvasók szemléletét, másrészt megismerteti velük az ivóvíz származásával és a hazai vízbázisokkal kapcsolatos tudnivalókat, a magyarországi csapvíz fogyasztásának egészségügyi, gazdasági és környezetvédelmi előnyeit, megoszt környezetvédelmi és víztakarékossági ötleteket, emellett eloszlat a csapvíz minőségével és előállításával kapcsolatos általános tévhiteket.

A felnövekvő generáció környezettudatos gondolkodását már a kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, ezt játékos, érthető formában láttuk célravezetőnek megvalósítani. A gyermekek részére készült „ Egy csepp csapvíz - Gyermekeknek szóló ismeretterjesztő kiadvány” című kiadvány ennek megfelelően játékos formában, feladatokon keresztül is bemutatta a szemlélet formálódásához szükséges érdekes információkat, környezettudatossági tippeket, így elősegítve a gyors és könnyű tanulást és a szemléletformálást. Olyan tartalmak kerültek megjelenítésre, mint az ivóvíz-kvíz, valamint igaz-hamis játék. A tartalom megfogalmazásánál az egyszerű nyelvezetre törekedtünk.

A kiadvány a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt 1000-1000 példányszámban, A/5-ös, 12 oldalas kivitelezésben készült el, színesben, illusztrációkkal és grafikai elemekkel tűzdelve.

A kiadványok a MaVíz honlapjára is feltöltésre kerültek digitális formában, a Szövetség facebook oldalán pedig több alkalommal kerültek megosztásra érdekes tartalomrészletek, a teljes kiadványhoz vezető weblinkkel kiegészítve.