1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Kisfilm: Legyen a szennyvíziszap érték!

2022-06-01

Az utóbbi időben elszabadult műtrágya árak is nagyban befolyásolják azt, hogy hogyan fogjuk továbbra is biztosítani termőterületeink tápanyag utánpótlását és a talaj szerkezetének jó állapotát. Ugyanis ezek mind elengedhetetlen feltételek ahhoz, hogy azokon az emberek számára nélkülözhetetlen élelmiszert és élelmiszer-alapanyagokat megtermeljünk.

Szakmailag felkészült, az iszapok kezelését tervezési, kivitelezési és üzemeltetési oldalról is jól ismerő szakcégek révén a szennyvíziszap hasznosításának nemcsak meg van a helye a mezőgazdaságban, de a jelenlegi környezeti körülmények között a szennyvíziszap mezőgazdasági hasznosításának növelése is szükségszerű, hiszen újra tudja építeni és éleszteni a talajt, amelyre – valljuk be – egyre nagyobb szüksége és igénye is van minden gazdának.

A szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználásáról szóló szemléletformáló kisfilmünk megtekinthető ide kattintva.

A környezettudatossággal és fenntarthatósággal kapcsolatosan további információkat találsz a KEHOP-2.1.7-19-2019-00017 azonosítószámú, "Környezetvédelem és fenntarthatóság a víziközmű szolgáltatók életében a klímaváltozás árnyékában" elnevezésű pályázat aloldalán.

Fotó: Shutterstock