1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Kisfilm: Egy csepp fenntarthatóság

2022-05-24

Amikor környezetvédelemre gondolunk, olyan tevékenységek jutnak az eszünkbe, mint a szelektív hulladékgyűjtés, a szén-dioxid-kibocsátás és a húsfogyasztás csökkentése, stb. A felsorolásban a legtöbbször nem szerepel, pedig az egyik legfontosabb környezetvédelmi tevékenység a szennyvíztisztítás.

A szennyvíz a háztartásokban és az ipari termelés során keletkező „használt” vízből és egyéb melléktermékekből - legfőképpen emberi salakanyagból, tisztálkodási felhasználású vízből - áll. Ha kezelése és tisztítása nem történik meg, szennyezetté válnak a tavak, folyók és tengerek, ez pedig elkerülhetetlenül káros következményekkel jár az élővilágra és az egészségünkre nézve is. Szemléletformáló kisfilmünkben a szennyvíz-tisztítás és a fenntarthatóság témaköreit járjuk körbe.

Az edukatív kisfilm a KEHOP-2.1.7-19-2019-00017 azonosítószámú, "Környezetvédelem és fenntarthatóság a víziközmű szolgáltatók életében a klímaváltozás árnyékában" című projekt keretében lett elkészítve. Kedvezményezett: Magyar Víziközmű Szövetség.


A szemléletformáló kisfilm ide kattintva tekinthető meg.