1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

MaVíz Informatika-HR Konferencia

2021-09-17

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Bakonykarszt Zrt. közös szervezésében, a GINOP 5.3.5-18-2019-00134 pályázat keretében valósult meg az idei Informatika-HR Konferencia, Balatonfüreden.
A rendezvény vezérfonalát a projekt címe adta: „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek”.

A HR szekcióban szó volt minden olyan témáról és lehetőségről, amely az alkalmazkodóképesség fejlesztéséhez kapcsolódik, ezen kívül workshopok keretén belül tudtak a résztvevők jó gyakorlatokat és hasznos tanácsokat megosztani egymással, a képzésekkel kapcsolatban is.
Az Informatika szekcióban is több téma körül forogtak az előadások, de az információs társadalom, a digitális világ és annak forradalma, és persze a jó és új gyakorlatok ismertetése voltak a főbb sarokpontok.

A Magyar Víziközmű Szövetség 2019. szeptember 30-án sikeres pályázati anyagot nyújtott be a GINOP-5.3.5-18 kódszámú „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című felhívásra.

A GINOP-5.3.5-18-2019-00134 azonosító számú pályázat célja a Szövetség társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése és olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez.
A projekt megfelelő kiindulási alap lehet ahhoz, hogy a MaVíz ágazati szinten kezelhesse a szektort érintő szakmai képzéseket, ágazatnépszerűsítési, valamint pályaorientációs folyamatokat – utóbbi esetében különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű, nem tanuló és nem dolgozó 15-24 éves fiatalokra.