1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

MaVíz tájékoztató kiadványok készültek

2022-04-22

A MaVíz a Föld vízkészletét bemutató és a vízbázisok megóvásának népszerűsítését célzó kiadványt készített külön a gyerekek és külön a felnőttek számára.

A kiadvány kapcsán a MaVíZ célja egy olyan időtálló tartalmakat magába foglaló tájékoztató füzet létrehozása volt, amely egyrészt segíti formálni az olvasók szemléletét, másrészt információt oszt meg azzal kapcsolatosan, mik és milyen módon veszélyeztetik vízbázisainkat, hogyan tudunk tenni ezek ellen és megóvni vízkészleteinket és hogyan tudjuk tudatosabban használni a természeti erőforrásokat.

A felnövekvő generáció környezettudatos gondolkodását már a kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, ezt játékos, érthető formában láttuk célravezetőnek megvalósítani. A gyermekek részére készült kiadvány ennek megfelelően játékos formában, feladatokon keresztül is bemutatta a szemlélet formálódásához szükséges érdekes információkat, környezettudatossági tippeket, így elősegítve a gyors és könnyű tanulást. A tartalom megfogalmazásánál az egyszerű nyelvezetre törekedtünk, emellett tartalmak kerültek megjelenítésre, mint az igaz-hamis, az Itt a tó? -Hol a tó? játék, valamint egyéb logikai feladatok.

A kiadvány a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt 1000-1000 példányszámban, A/5-ös, 12 oldalas kivitelezésben készül el, színesben, illusztrációkkal és grafikai elemekkel tűzdelve.