1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Műanyagmentes július!

2022-07-05

A Plastic Free July kampány célja, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyagok, valamint a PET palackok számát. A kezdeményezést életre hívók arra buzdítanak mindenkit, hogy amikor lehetőségük van rá, töltsék újra kulacsukat és próbálják meg beépíteni a mindennapjaikba az egyszerhasználatos műanyagok alternatíváit!

S hogy miért csapvízzel töltsük újra kulacsunkat?

  • Azért, mert a csapvíz OLCSÓ! 1 m3, azaz 1.000 liter csapvízzel pontosan 2.000 db ½ literes palackot lehet megtölteni. 1 m3 víz ára Magyarországon átlagosan 260 Ft /m3, tehát, ha kiszámoljuk, akkor egy fél literes flakont pontosan 13 fillérből tudunk megtölteni.

  • Azért, mert a csapvíz BÁRMIKOR ELÉRHETŐ! Hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100% -os.

  • Azért, mert a csapvíz EGÉSZSÉGES! Tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat, ezenkívül változatosan fogyasztható, hiszen gyümölcsökkel, zöldségekkel, fűszerekkel ízesítve igazán ízletes, kiválóan hűthető - így finom szomjoltó készíthető belőle.

  • Azért, mert a csapvíz BIZTONSÁGOS! Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. A víziközmű szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott ivóvizet.


A környezettudatossággal és fenntarthatósággal kapcsolatosan további információkat találsz a KEHOP-2.1.7-19-2019-00017 azonosítószámú, "Környezetvédelem és fenntarthatóság a víziközmű szolgáltatók életében a klímaváltozás árnyékában" elnevezésű pályázat aloldalán.