1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Oktatói kompetenciafejlesztő tréning

2021-07-06

„Módszertani-didaktikai alapismeretek” tréninget szervezett a Magyar Víziközmű Szövetség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával együttműködésben, 2021. június 28-29-én, Baján.

A két napos képzésen a MaVíz leendő oktatói csoportjának 13 tagja vett részt abból a célból, hogy megismerkedjenek a felnőtt tanulók jellemzőivel, tulajdonságaival, ezen célcsoport oktatásának módszertani és didaktikai sajátosságaival, a prezentációkészítés és előadói technikák alapjaival annak érdekében, hogy a jövőben alkalmazni tudják azokat a fizikai munkakörben dolgozók továbbképzésein.

A Szövetség által kidolgozott képzési program megvalósításában Horváthné Papp Márta, az NKE-VTK mesteroktatója adott segítséget, aki rendkívül színvonalas elméleti előadásokkal és változatos gyakorlati feladatokkal készült a képzésen résztvevők számára. A jelenlévők mind az oktató munkájával, mind a képzés tartalmával nagyon elégedettek voltak, sok újdonságot, hasznos információt tartogatott számukra az együtt töltött két nap.

A Magyar Víziközmű Szövetség a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a víziközmű ágazat számára szükséges képzett utánpótlás biztosításának elősegítésére, a hiányos iskolai végzettségű munkavállalók képzésére, melyhez kiváló alapot szolgál a GINOP-5.3.5-18-as pályázat. Nagy örömmel tapasztaltuk a kialakított oktatói csapat lelkesedését, proaktivitását, elhivatottságát, melyekre támaszkodhatunk majd a vízműves kollégák szakmai képzéseinek szervezése során. A Műszaki Bizottság által kidolgozott ivóvizes és szennyvizes képzések egyikét már a projekt megvalósítási időszakában lehetőségünk lesz kipróbálni, a négy közreműködő tagszervezettel (BÁCSVÍZ Zrt., BAKONYKARSZT Zrt., TRV Zrt., Zalavíz Zrt.) és természetesen az új oktatókkal együttműködésben.

A vízellátási, ivóvíztisztítási, csatornamű kezelői, illetve szennyvíztisztítási kurzusok indítása a pályázat januári lezárását követően várható. Felnőttképzési intézményként célunk a tagszervezetek képzési igényeinek nyomon követése és ezek alapján a képzési kínálat folyamatos bővítése.