1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Rajzpályázatot hirdetett a Pannon-Víz Zrt.

2022-04-27

A Pannon-Víz évek óta szervez rajzpályázatot a Víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén működő óvodák és oktatási intézmények számára. 2022-ben a pályázat a vízbázisvédelemmel kapcsolatos témakörökben került kiírásra.

Óvodás és általános iskolás alsós korcsoportban Mentsük meg Diego-val a Földet! avagy Vészhívás érkezett: „Veszélyben a bolygónk! Veszélyben a vízkészletünk!” témájában várták az alkotásokat, amely során a víztakarékosság, környezetvédelem vízszennyezés elkerülése témakörében készülhettek rajzok. A felsőtagozatos, középiskolás és felsőoktatási intézménybe járó tanulóknak „A víz az élet témakörében” volt lehetőségük rajzot vagy fotót beküldeni.

 

A részletes pályázati felhívást a megye minden óvodájának, általános- és középfokú oktatási, valamint felsőoktatási intézményének igazgatóságára eljuttatták a szervezők.

A felhívásra közel 30 oktatási intézményből érkeztek pályamunkák, valamint egyéni beküldések is történtek. A beküldött műveket zsűri rangsorolta, kategória és életkor szerint.

 

A beérkezett pályaművek megoszlása:

               382 db     rajz

                 20 db     fotó,

 

A beküldött pályázatok nyertesei, 10 intézmény tanulói közül kerültek ki. Összesen 42 diák munkáját részesítette elismerésben a zsűri.

A pályázat díjazottjai a Pannon-Víz Zrt. székhelyén, 2022. április 26-án egy ünnepélyes díjátadó keretében vehették át ajándékcsomagjaikat és az okleveleket. Az ajándékok között kiosztásra kerültek a jelen projekt keretében beszerzett Xantus János Állatkertbe szóló állatkerti belépők, valamint reprezentációs termékek.