1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Sikerrel zártuk az atipikus munkavégzéssel kapcsolatos projektünket

2022-04-20

2022. április 20-án került sor a GINOP-5.3.5-18-2020-001192 azonosítószámú pályázat záró rendezvényére Zalacsányban, az Informatikai-HR Konferencia első napján.

A pályázat eredményeivel, valamint a megvalósítási időszak alatt szerzett tapasztalatokkal kapcsolatosan Kalácska-Rozmaring Kata oktatásszervező tartott beszámolót a jelenlévők számára.

Az „Atipikus munkavégzés (távmunka) bevezetésének lehetősége és kipróbálása (pilot), valamint generációváltással kapcsolatos változások feldolgozása a MaVíz-nél” című pályázat elsődleges célja, hogy megkönnyítse az atipikus munkavégzés (távmunka) bevezetését azoknál a tagszervezeteknél, akik beépítenék a működésükbe ezt a foglalkoztatási formát. A projekt során többek között olyan dokumentumok, folyamatleírások, sablonok jöttek létre, amelyek gyors adaptálása révén a vállalatok számára egyszerűbbé válik a távmunka-állomás létrehozása. Emellett célirányos képzések megtartására is sor került, sőt a MaVíz egy olyan interaktív platformot is kialakított, amely mindezen információk és tudás gyors átadására /megismerésére alkalmas. A projekt 2022. májusában zárul. Ezt követően reméljük, lendületet kap a távfoglalkoztatás, egyben sikerül meggyőzni a következő generációkat is, hogy a víziközmű ágazat lépést tart a munkaerő-gazdálkodási trendekkel is, így érdemes karriert építeni ebben az ágazatban.