1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Sikerrel zárult a MaVíz munkaerőfejlesztést célzó GINOP projektje

2021-12-21

A Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében 2021. december 7-én került sor az üzemeltető vállalatok igazgatóinak konferenciájára Kecskeméten. A találkozó apropóját a Szövetség által elnyert GINOP-5.3.5-18-2019-00134 azonosítószámú pályázat adta, amely egyik kiemelt célja az alacsonyan kvalifikált munkavállalók víziközmű-szolgáltatóknál történő foglalkoztatása megfelelő kompetenciafejlesztés révén.

A Szövetség szándéka, hogy ily módon is segítse a tagszervezetek munkaerő-utánpótlási nehézségeit.

Nagy Edit főtitkár előadásában mutatta be a projekt során elért eredményeket. Szót ejtett arról, hogy a MaVíz sikeresen felnőttképzési engedélyt szerzett, valamint létrehozott egy olyan oktatói csoportot, akik az újonnan belépő és a szakmai végzettséggel nem rendelkező munkavállalók számára két-háromnapos képzést tudnak tartani mind az ivóvíz,- mind a szennyvízszolgáltatás témakörében. A képzésekhez immáron alapos, kiegészítő segédanyagok is társulnak. A kísérleti projekt során a Vízellátási alapismeretek képzést négy tagszervezetnél, négy helyszínen, összesen 100 fő munkavállaló számára tartották meg. A résztvevők közül mindenki sikeres vizsgát tett. A pozitív visszajelzések megerősítették a MaVíz-et abban, hogy szükség van a Szövetség társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítésére és további hasonló gyors, az alapokat megfelelően átadó és erősítő képzések kialakítására és szervezésére.
A konferencián felszólalt dr. Szalóki Szilvia a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közszolgáltatásokért felelős elnökhelyettese, valamint Istókovics Zoltán a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója is.