1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Kiderült ki képviseli hazánkat Stockholmban.

2023-05-20

Véget ért az idei Stockholmi Ifjúsági Víz Díj hazai döntője, amelynek az előző évekhez hasonlóan idén is a Magyar Víziközmű Szövetség adott otthont.

Az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) a legismertebb nemzetközi ifjúsági díj a vízügy területén. Az évente megrendezésre kerülő verseny része a Víz Világhétnek. A stockholmi döntőben, az egyes országok versenyének első helyezettjei indulhatnak. Világszerte minden évben több ezer, 15-20 év közötti, középiskolás fiatal vesz részt a selejtezőkön. Az esemény egyúttal kiváló eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének. A Víz Világhét és a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj szervezője a Stockholm International Water Institute.
Magyarország 2013-ban csatlakozott ehhez a nemes vetélkedőhöz. A hazai versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával.

A 2023-as hazai döntőt a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanulja, Jandó Benedek nyerte „Fishing for relations! – An AI application” c. pályamunkájával, így ő fogja Magyarországot képviselni a Stockholmban megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetésen.

A versenyzőknek ezúton is gratulálunk!