1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Szemléletformáló pódiumbeszélgetést tartottunk a VOLT Fesztiválon

2022-06-21

Szemléletformáló pódiumbeszélgetést tartottunk a VOLT Fesztiválon a vízbázisvédelemről, felszín alatti vizeink védelméről és a környezettudatos vízhasználatról.

Az interaktív beszélgetés alatt szó volt arról, hogy a Föld vízkészletének csak a századrésze áll a rendelkezésünkre, ennek nagy része pedig nehezen hozzáférhető helyen, a talajban és a földfelszín alatti kőzetrétegek között található.

Magyarországon az ivóvízellátás jelentős része felszín alatti vizekből származik: a felszín alatti védett rétegekből, a mészkő- és dolomithegységekben található karsztvízből és a termálvizekből.

Szó volt arról is, hogyan használhatjuk tudatosan a csatornát, ugyanis a nedves törlőkendők WC-n lehúzásából adódó hibaelhárítás éves szinten legalább 2,5 milliárd forint plusz költséget jelent a hazai víziközmű-szolgáltatóknak.

A szemléletformáló pódiumbeszélgetést a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, “A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” projekt keretében tartottuk.