1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Üzemlátogatás a BÁCSVÍZ Zrt.-nél

2022-10-31

A BÁCSVÍZ Zrt. által a projekt keretében meghirdetett fotópályázat díjátadójára 2022. október 28-án került sor a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal által szervezett Erőművek Éjszakájának program keretében, a kecskeméti II. számú vízműtelepen. A díjátadóra minden pályaművet benyújtó tanuló meghívást kapott. A díjátadót követően a résztvevők számára lehetőség nyílt a II. számú vízműtelep és irányítóközpont szakértő által vezetett megtekintésére. A vízműves kollégák szemléletformáló előadást tartottak azzal a céllal, hogy megismertessék a víziközmű szolgáltatást, valamint a szolgáltatás folyamatait, tevékenységét. Az előadás során ismertetésre kerültek az eddig elvégzett ivóvízminőség javításával kapcsolatos programok, továbbá az érdeklődő diákok elmélyíthették ismereteiket a környezettudatos és takarékos vízfelhasználás vonatkozásában.  

Az üzemlátogatás helyszínén kiállításra kerültek a pályázat keretében beszerzésre került, gyakorlati tanulást elősegítő, az általános és a középiskolai célcsoportot aktívan bevonó, ismeretterjesztő, a vezetékes vízfogyasztás előnyeinek és a takarékos ivóvíz-felhasználás lehetőségeinek, továbbá a környezettudatos szennyvízelvezetés és -kezelés, valamint szennyezés megelőzésének bemutatását célzó, 3D makettek, melyeken a tanulók lépésről-lépésre végig kísérhették a bemutatott folyamatokat. 

Az üzemlátogatás során levetítésre került a projekt keretében elkészített szemléletformáló, edukatív kisfilm, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az ágazatban dolgozók munkájának jelentőségére.