1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Víz Világnapi nyílt nap az Akvárium Klubban

2022-03-23

A Magyar Víziközmű Szövetség 2022. március 22-én tartotta meg Víz Világnapi nyílt napját a budapesti Akvárium Klubban, ahol összesen 108 diák vett részt. A szemléletformáló napon a klímaváltozás került feldolgozásra. A Szövetség munkatársai a diákoknak első körben tájékoztató előadást tartottak a klímaváltozás témájában - érintve a hazai ivóvízellátás kérdéseit, valamint a szektor jelenlegi helyzetét. Ezt követően levetítésre került az edukációs kisfilm, amely a KEHOP pályázat keretében készült el, ahogyan a rendezvényekhez szükséges kommunikációs és pr anyagok is. A tevékenység saját munkavállalók bevonásával valósult meg, külső szolgáltató igénybevételére csupán a kommunikációs anyagok legyártásához (strandzászló, molinó, roll-up, kulacs, karszalag) került sor.

A tájékoztatók után a gyerekek játékos interaktív feladatokon keresztül mutathatták be tudásukat a klímaváltozás és a környezetvédelem területén: 5 állomásból (UV doboz-, kódfejtő labirintus-, golyólabirintus-, asztali memóriajáték-, puzzle és zárt ládika állomás) álló akadálypályán kellett feladatokat teljesíteniük.

Az esemény szervezésekor felmerült, hogy a klímaváltozásra irányuló figyelemfelhívás akkor valósulhat meg a legnagyobb eredményességgel, ha visszamérésre is sor kerül. Emiatt a pályázatban eredetileg nem tervezetten, de megadtuk a lehetőséget a résztvevőknek önkéntes kérdőív kitöltésre is.

A rendezvényről az eseményt megelőzően, valamint azt követően is adott tájékoztatást a Szövetség Facebook oldalán, valamint honlapjának projekt aloldalán keresztül.