1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Workshop: Szennyvíztisztítás szakmai nap

2022-10-19

A BÁCSVÍZ Zrt. és a Magyar Hidrogeológiai Táraság 2022. október 18-án tartotta közös szervezésű rendezvényét Szennyvíztisztítás szakmai nap címmel. A rendezvény helyszínét a BÁCSVÍZ Zrt. a kecskeméti szennyvíztisztító telepén (6000 Kecskemét, Mindszenti körút 36.) biztosította.

A szakmai napon a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársain túl részt vettek a társvízművek szakemberei, az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai, valamint a szennyvíztisztítás területén érdekelt gazdálkodó szervezetek képviselői, összesen 38 fővel.

A szakemberek számára a szakmai nap során lehetőség nyílt megvizsgálni a felmerülő problémákat a hatóság szemszögéből az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviselői segítségével. A Szegedi Vízmű Zrt. és a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. munkatársai előadásai által a társvízművek energiahatékonyságot növelő, jó gyakorlatokat felvonultató megoldásaival ismerkedhettek meg a jelenlévők, valamint a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai is megosztották saját tapasztalataikat az egybegyűltekkel. Az előadásokat követő kötetlen beszélgetés alkalmával lehetőség nyílt további eszmecserére, majd sor került a kecskeméti szennyvíztisztító telep és komposztáló üzem látogatására is, szakmai vezetéssel.

A program végén kérdőív segítségével készült visszamérés azzal kapcsolatban, hogy a résztvevők számára sikerült-e átadni minden hasznos és fontos információt.